Slikanje & Razstave slik

  • Spomladi 2005 je v predverju Kulturnega doma v Mengšu imela umetnica večjo prireditev, hkratno razstavo slik in prestavitev ob izdaji pesniške zbirke pod skupnim naslovom “Kruh, vino in čas”.
    Kulturnega dogodka se je udeležilo okrog 70 ljubiteljev umetnosti iz krogov zasebnih, sorodstvenih in poslovnih prijateljev, ki so ob tej priložnosti v trajen spomin prejeli tudi knjižni prvenec pesnice. Prireditev, ki je bila zaokrožena z zanimivim druženjem in pogostitvijo v prijetnem ambientu, je beležila tudi TV ekipa.

 razstava-1.jpg 

Prijetno druženje po uradni prireditvi

Nad programom, ki je bil mešanica odličnih interpretacij omenjenih pesmi in avtoričinih razmišljanj, ki jih je umetnica sama predstavila in jih skupaj z doživetimi interpretacijami nekaterih njenih pesmi povezala v posrečeno celoto, so bili vsi navdušeni.

razstva-2.jpg

Odlična interpretacija pesmi iz zbirke

Razstavljene slike sta zelo pozitivno ocenila tudi tistikrat navzoča slikarja ga. Milena Krasnik in g. Janez Rant, ki sta izrecno pohvalila predvsem marljivo delo Aleševe, saj je v povprečju izkupiček njenega dela več kot 20 slik letno in posledično tudi umetničin hitri napredek.

Glede na marljivost slikarke in pesnice, ob veliki moralni in finančni podpori njenega moža tudi vnaprej, pa je upravičeno pričakovati tudi v bodoče še vrsto njenih lepih del, tako pisalnih kot slikarskih in morda še kakšno podobno prireditev, ki, po prepričanju navzočih, obdari z veliko pozitivne energije!

  • Jeseni 2009 je slike ( olje na platno ) Aleševa razstavljala v Ljubljani, v prostorih Hypo Banke.

 

  • Spomladi 2011 je bilo v kavarni Veronika odprtje prodajne razstave umetniških del Bernarde Aleš-Nace in Brigite Herjavec – Bigi. Razstava je bila posvečena ženskam in obema praznikoma; dnevu žena in materinskemu dnevu. Razstavili sta slike na platnu ( Bernarde Aleš ) ter skupne unikatne keramične izdelke (slike, skulpture in vaze).  

Otvoritve se je udeležil  župan Občine Mengeš Franc Jerič, prireditve pa  sta se poleg številnih povabljenih ljubiteljev umetnosti udeležila tudi župan Kamnika Marjan Šarec in prokurist Term Snovik Ivan Hribar.    Kulturni program so zaokrožile pesmi Aleševe, namenjene ženkam in materam, obiskovalce je navdušil mladi glasbeni virtuoz Matic Smolnikar iz Kamnika. 

  • Od leta 2008 dalje pa ima stalno razstavo – galerijo slik Bernarda Aleš-Naca , kot rečeno, v gostilni Dobenski hram ( http://www.dobenski-hram.si/) na Dobenem, kjer jo vseskozi osvežuje oz. obnavlja.
Advertisements

 
%d bloggers like this: